Biszkopt krówkowy z kremem kawowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Ubijamy białka ze szczyptą soli, dodajemy wodę, cukier i ubijamy aż się rozpuści. Następnie mieszamy białka z żółtkami i olejem. Dodajemy mąkę i budyń. Pieczemy około 40 minut w 175 stopniach. Krem: Jajko i cukier miksujemy. Dodajemy pół szklanki mleka i wsypujemy mąki. Pozostałe mleko zagotowujemy i wlewamy wcześniej przygotowaną masę. Studzimy. Po wystygnięciu dodajemy masło i kawę. Dokładnie ucieramy na puszysty krem. Śliwki drylujemy, przekładamy do garnka i zagotowujemy ciągle mieszając. Po zagotowaniu wsypujemy galaretki i mieszamy do rozpuszczenia. Studzimy. Dekorujemy polewą
Porady
Zamiast budyniu krówkowego można użyć budyniu o innym smaku.
Komentarze