Biszkopt krówkowy z kremem kawowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciasto delikatne jak puch.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto
    4 opakowania budyniu krówkowego bez cukru
    1 szkl. cukru
    6 dużych jaj
    2 łyżki mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku
    1 łyżka oleju
    4 łyżki zimnej wody
    Krem
    4 łyżki kawy cappuccino
    0,5 l mleka
    5 dag mąki ziemniaczanej
    1 łyżka mąki pszennej
    4 łyżki cukru
    1 jajko
    25 dag masła
    0,5 kg śliwek
    2 galaretki wiśniowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt krówkowy z kremem kawowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Ubijamy białka ze szczyptą soli, dodajemy wodę, cukier i ubijamy aż się rozpuści. Następnie mieszamy białka z żółtkami i olejem. Dodajemy mąkę i budyń. Pieczemy około 40 minut w 175 stopniach. Krem: Jajko i cukier miksujemy. Dodajemy pół szklanki mleka i wsypujemy mąki. Pozostałe mleko zagotowujemy i wlewamy wcześniej przygotowaną masę. Studzimy. Po wystygnięciu dodajemy masło i kawę. Dokładnie ucieramy na puszysty krem. Śliwki drylujemy, przekładamy do garnka i zagotowujemy ciągle mieszając. Po zagotowaniu wsypujemy galaretki i mieszamy do rozpuszczenia. Studzimy. Dekorujemy polewą

Porady

Zamiast budyniu krówkowego można użyć budyniu o innym smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować