Biszkopt puszysty

4.87 (167 ocen)

Idealny biszkopt do wszystkiego ;)Mięciutki i puszysty.

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki krupczatki
    1 szklanka cukru
    6 jajek
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia


Wystaw ocenę:

4.87 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Biszkopt puszysty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt 1. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodać żółtka i cukier. Ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Gotową mieszankę dodać do masy i ubijać chwilkę na najmniejszych obrotach lub przemieszać łyżką.
    Piec w piekarniku na termoobiegu w 180 stopniach przez 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować