Biszkoptowe serduszka z kremem jeżynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo, łyżka po łyżce dodać cukier, cały czas miksować. Żółtka roztrzepać w misce i również powoli i delikatnie wlewać do białek z cukrem, cały czas miksując. Mąkę i proszek przesiać, wsypać do piany, bardzo delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia się składników. Ciasto przelać do blaszki o wymiarach 23x39 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200st.C około 10 minut. Następnie wyjąc i pozostawić do wystudzenia.
2.Krem: Zmiksowane jeżyny zagotować z cukrem. W wodzie rozpuścić budyń, wlać do gotujących się jeżyn. Cały czas mieszając, gotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia i wystudzić. Masło utrzeć do puszystości, stopniowo dodawać ostudzony budyń (pozostawiając kilka łyżek do dekoracji!), miksować do uzyskania jednolitego, gładkiego kremu.
3.Z biszkoptu wykrawać serca. Przełożyć je kremem jeżynowym (spora część kremu zostanie. Można ją wykorzystać do innego deseru :D) Wierch udekorować pozostawionym wcześniej budyniem jeżynowym oraz posypać kolorową posypką. Smacznego! (inspiracja: Domowa cookierenka Agi)
Komentarze