Biszkopty w czekoladzie

0 (0 ocen)

Pyszne biszkoptowe ciasteczka oblane czekoladą. Moje córeczki były zachwycone. Proste w przygotowaniu, a efekt może zaskoczyć :) Do pomocy możemy zaprosić nasze dzieci, które będą zachwycone,że mogą same udekorować ciastka a potem je zjeść :)

Składniki:

  • biszkopt:
    2 jajka,
    2 łyżki cukru,
    1 łyżeczka cukru waniliowego,
    2 łyżki mąki,
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
    1 łyżka oleju,
    polewa:
    100g czekolady,
    1 łyżka mleka,
    1 łyżeczka żelatyny,
    trochę gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny,
    oraz ozdoby
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopty w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. biszkopt:
    Białka ubić na sztywno, następnie dodać cukier, żółtka i pozostałe składniki.
    Wszystko wymieszać, napełnić foremki silikonowe i piec ok. 30 min w temperaturze 180 °C.
    Najlepiej sprawdzić wykałaczką czy ciasto się upiekło.
    Polewę przygotowujemy za pomocą „kąpieli wodnej”z dodatkiem mleka.
    Polewa:
    Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody, następnie dodajemy do czekolady cały czas delikatnie mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji, lekko studzimy i wylewamy na ciastka. Dekorujemy według uznania. Odstawiamy aby czekolada stężała. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Urodziny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować