Biskwit z kwaśną galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na biszkopt jajka ubijamy z cukrem do białości.
Potem delikatnie wsypujemy mąkę.
Na blaszce wyłożonej papierem wykładamy metalowe obręcze 10 cm.,
i wlewamy w nie ciasto, mniej więcej 1/2 cm wysokości.
Możemy ciasto wylać na papier formując koła .
Pieczemy kilkanaście minut w 180 C.
Po upieczeniu ciepłe ciasteczka lekko składamy na pół.
Zimną śmietanę ubijamy z cukrami.
Na koniec przełamujemy smak sokiem z cytryny.
Na środek ostudzonego biszkoptu kładziemy kleks ulubionego dżemu , lub kawałek galaretki.
Na jedną połówkę ciasta nakładamy bitą śmietanę i składamy na pół.
Porady
Po upieczeniu biszkopciki można włożyć do blaszki złączonymi brzegami w dół aby się nie rozwinęły.
Komentarze