BISKWIT z kwaśną GALARETKĄ

0 (0 ocen)

  • 45 min

Przepis nie nowy ,ale lekko kwaśna galaretka robi swoje.

  • 45 min

Składniki:

  • BISZKOPT
    2 jajka większe
    1/2 szklanki cukru
    1/2 szklanki mąki
    BITA ŚMIETANA
    400 ml śmietany 30 lub 36 %
    1 łyżeczka cukru pudru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Bita śmietana

Biskwit z kwaśną galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na biszkopt jajka ubijamy z cukrem do białości.
    Potem delikatnie wsypujemy mąkę.
    Na blaszce wyłożonej papierem wykładamy metalowe obręcze 10 cm.,
    i wlewamy w nie ciasto, mniej więcej 1/2 cm wysokości.
    Możemy ciasto wylać na papier formując koła .
    Pieczemy kilkanaście minut w 180 C.
    Po upieczeniu ciepłe ciasteczka lekko składamy na pół.
    Zimną śmietanę ubijamy z cukrami.
    Na koniec przełamujemy smak sokiem z cytryny.
    Na środek ostudzonego biszkoptu kładziemy kleks ulubionego dżemu , lub kawałek galaretki.
    Na jedną połówkę ciasta nakładamy bitą śmietanę i składamy na pół.

Porady

Po upieczeniu biszkopciki można włożyć do blaszki złączonymi brzegami w dół aby się nie rozwinęły.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować