Bitki schabowe

0 (0 ocen)

Idealnie pasują do kaszy gryczanej lub ziemniaków.

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    1 cebula
    3 szklanki rosołu
    sól, pieprz do smaku
    olej do smażenia
    łyżka mąki
    łyżka masła

Bitki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu lekko utłuc i przyprawić pieprzem i solą. Olej rozgrzać na patelni i podsmażyć delikatnie mięso, po czym przełożyć do garnka. Dorzucić pokrojoną cebulę oraz zalać rosołem. Całość dusimy przez co najmniej pół godziny na wolnym ogniu. Mąkę rozpuszczamy na patelni z odrobiną masła i powoli dolać trochę sosu, po czym całość przelać do garnka i wymieszać. Gdy sos jest już gotowy, wkłożyć do niego z powrotem bitki i gotować jeszcze chwilkę.

Komentarze

Podobne przepisy