Bitki schabowe w sosie porowym

4.98 (174 ocen)

Klasycznie w cebuli, dzisiaj u mnie w porach :)

Składniki:

  • 2 plastry schabu
    1 średni por
    3-4 ząbki czosnku
    3-4 łyżki śmietany
    sól, pieprz
    2 łyżki mąki
    masło klarowane
Wystaw ocenę:

4.98 (174 ocen)

Bitki schabowe w sosie porowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbić i opanierować w mące z solą i pieprzem. Pora pokroić w półplasterki, razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem zeszklić na łyżce klarowanego masła. Plastry schabu włożyć na patenie z porami i obsmażyć z oby stron, a następnie zalać wrzątkiem. Dusić przed około 15 minut. Śmietanę rozmieszać z 2 łyżkami sosu i wlać na patelnię. Gotować jeszcze przez 5-10 minut. Doprawić sola i pieprzem do smaku. U mnie podane z ziemniakami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować