1.Z mleka, 100g cukru i proszku budyniowego gotujemy budyń. Według przepisu na opakowaniu. Studzimy ten budyń.
2.Migdały prażymy na patelni i mielimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
3.Budyń ubijamy, dodając po kawałku masła. Masło musi mieć temperaturę pokojową, żeby masa się nie warzyła .Jak masa jest już gładka dodajemy migdały i roztopioną czekoladę . Jeszcze mieszając około 3 minut. Żeby wszystko dobrze się połączyło.
4.Mleko mieszamy z rumem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
5.Miskę wykładamy folią aluminiową. Tylko musi być z okrągłym dnem.Folia musi wystawać około 1 centymetra nad ścianki miseczki. Na ściankach i dnie miseczki rozsmarowujemy krem.
6.Układamy biszkopty namoczone w mleku z rumem i warstwę kremu na przemian. Ostatnia warstwa to suche biszkopty. Wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny.
7.Schłodzoną bombę wyjmujemy z formy. Zdejmujemy folię i polewamy, polewą czekoladową.
Komentarze