Bomba Malakov

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rewelacyjny smak....

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • KREM:
    - mleko: 250 mililitrów
    - cukier: 100 gramów
    - budyń: 1 opakowanie
    - masło: 250 gramów
    - czekolada (gorzka): 100 gramów
    - migdały: 100 gramów

    - biszkopty (małe okrągłe): 250 gramów
    - mleko (3,2%): 100 mililitrów
    - rum: 100 mililitrów
    - cukier puder: 1 łyżka
    - cukier waniliowy: 1 łyżka
    - polewa czekoladowa (biało=czarna): 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bomba malakov - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mleka, 100g cukru i proszku budyniowego gotujemy budyń. Według przepisu na opakowaniu. Studzimy ten budyń.
  • 2. Migdały prażymy na patelni i mielimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  • 3. Budyń ubijamy, dodając po kawałku masła. Masło musi mieć temperaturę pokojową, żeby masa się nie warzyła .Jak masa jest już gładka dodajemy migdały i roztopioną czekoladę . Jeszcze mieszając około 3 minut. Żeby wszystko dobrze się połączyło.
  • 4. Mleko mieszamy z rumem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
  • 5. Miskę wykładamy folią aluminiową. Tylko musi być z okrągłym dnem.Folia musi wystawać około 1 centymetra nad ścianki miseczki. Na ściankach i dnie miseczki rozsmarowujemy krem.
  • 6. Układamy biszkopty namoczone w mleku z rumem i warstwę kremu na przemian. Ostatnia warstwa to suche biszkopty. Wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny.
  • 7. Schłodzoną bombę wyjmujemy z formy. Zdejmujemy folię i polewamy, polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować