Bób marynowany z chili

4.49 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W tym roku był urodzaj na bób więc postanowiłam troszkę zamarynować na zimę

Składniki:

  • - 2 kg bobu
    - 1 łyżka soli
    - 2 duże cebule
    - 2 papryczki chili
    - 3 ząbki czosnku duże
    - koper
    - kilka gałązek natki pietruszki
    zalewa :
    - 4 szklanki wody
    - 2/3 szklanki octu
    - 1 łyżka soli
    - 5 łyżek cukru płaskie
    - 6 kulek ziela angielskiego
    - 2 liście laurowe
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Bób marynowany z chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Bób zalać wodą zagotować odcedzić wlać nową wodę dodać łyżkę soli gotować aż zmięknie odcedzić z wody
  • 2. Zalewa
    - składniki zalewy zagotować dodać pokrojoną cebulę i papryczki chili i posiekaną natkę pietruszki
    - Zalewę wlać do bobu zagotować wszystko razem
  • 3. - przygotować słoiczki do każdego słoika włożyć gałązkę kopru i połówkę ząbka czosnku uzupełnić gorącym bobem i marynatą zakręcić słoiki pasteryzować 20 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować