Bób z podsmażaną kiełbasą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Na spotkania z przyjaciółmi staram się przyrządzać smaczne i ciekawe dania. Pierwszym recenzentem jest zawsze córka Julia.

Składniki:

  • ● 1 kg bobu
    ● laska cienkiej kiełbasy
    ● ząbek czosnku
    ● cebula
    ● pęczek koperku
    ● sól, pieprz
    ● olej

Bób z podsmażaną kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób myjemy, zalewamy lekko
    osolonym wrzątkiem i gotujemy
    do miękkości (ok. 10 minut).
    Studzimy i obieramy.
  • 2. Cebulę obieramy i razem
    z kiełbasą kroimy w kostkę. Wsypujemy
    na rozgrzany
    olej. Smażymy 5 minut,
    mieszając. Czosnek obieramy
    i przeciskamy przez praskę.
    Dodajemy do kiełbasy. Doprawiamy
    solą i pieprzem.
  • 3. Koperek myjemy i osuszamy.
    Drobno siekamy. Razem z bobem
    dodajemy do kiełbasy.
    Dokładnie mieszamy.

Porady

RADY Beaty Suligi Danie smakuje również jako zimna przekąska.

Notka redakcyjna

PPK_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy