Boćwina z młodymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Boćwina jest zdrowa i bardzo smaczna

  • 15 min

Składniki:

  • 1 garść boćwiny
    4 szt młode ziemniaki
    1 garść fasolki szparagowej
    uniwersalna przyprawa
    1 jajko
    1 łyżka masła
    pieprz kolorowy ziarnisty

Boćwina z młodymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Młode ziemniaki skrobiemy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Fasolkę szparagowa myjemy osuszamy odcinamy końce i gotujemy w odzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej do miękkości. Boćwinę myjemy i osuszamy.
  • 2. Na patelni na maśle podsmażamy boćwinę dodajemy ziemniaki i fasolkę -mieszamy. Solimy doprawiamy do smaku. Na osobnej patelni sadzimy jajko - podajemy razem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy