Boczek pieczony w ziołach

4.51 (192 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Boczek pieczony w ziołach sprawdzi się zawsze. Możemy go podać gdy mamy gości, przygotować pyszne kanapki dla domowników sprawiając ucztę dla ich podniebienia. Soczysty smak i aromat, co pieści zmysły sprawi, że na samą myśl o boczku pieczonym w ziołach ślinka nam pocieknie.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 i 1/2 kg boczku
    sól
    pieprz
    tymianek
    majeranek
    czosnek
Wystaw ocenę:

4.51 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Boczek pieczony w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek najlepiej jest zacząć przygotowywać wieczorem.
    Czynność zaczynamy od umycia i osuszenia.
    Następnie boczek nacieramy przyprawami.
    Odstawiamy na noc do lodówki.
    Po tym czasie boczek wyciągamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st.C przez 90 minut.
    W czasie pieczenia boczek zacznie puszczać sos którym od czasu do czasu go polewamy.
    Po upieczeniu boczek studzimy i zjadamy ze smakiem np. na kanapkach.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

4.75 (4 ocen)

Zdobywca nagrody

Boczek pieczony w płatkach z czosnku

To może cię zainteresować