Boczek rolowany z musztardą i czosnkiem

4.5 (182 ocen)

  • 2 godz. 40 min

Pyszny soczysty boczuś :)

  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • Surowy boczek spory kawałek ,4 ząbki czosnku,sól,pieprz,musztarda,1 duża cebula
    Dodatkowo : rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wędliny

Boczek rolowany z musztardą i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek solimy i pieprzymy z 2 stron,na jeden wewnętznej smarujemy dość sporo musztardą ,układamy pokrojony czosnek i ścislę zwijamy .Zwijamy sznurkiem do mięsa lub nitką aby nam sie nie rozwijał ,do rękawa wkladamy pokrojoną cebulę i boczek pieczemy ok 1,5 godziny w temp.180 st.
    Smacznego :)

Porady

Można jeść jeszcze ciepły ale jest pyszny zamiast wędliny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować