Borówkowa panna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Idealna na upalne dni. I nie trzeba piec!

Składniki:

  • ● 1 kg borówek
    ● 2 galaretki (np. jeżynowa i agrestowa)
    ● 400 ml śmietany 18-proc
    ● 100 g biszkoptów
    ● bita śmietana

Borówkowa panna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę jeżynową rozpuszczamy
    w 500 ml gorącej
    wody, a agrestową w jednej
    szklance. Formę natłuszczamy
    i wsypujemy 1/2 borówek.
    Zalewamy małą ilością jeżynowej
    galaretki. Schładzamy.
  • 2. Śmietanę miksujemy przez
    minutę. Wlewamy tężejącą
    galaretkę i mieszamy. Wylewamy
    na spód i zanurzamy
    biszkopty. Wstawiamy do lodówki.
    Na krem wsypujemy
    resztę borówek i zalewamy je
    pozostałą galaretką. Schładzamy,
    aż stężeje. Dekorujemy
    bitą śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2008

Komentarze

Podobne przepisy

4.48 (162 ocen)

Zdobywca nagrody

kostka