Bourbonki - przepis

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Przepis z książki "Kawa. Sekrety baristy". Pyszne, czekoladowe z masą kawową.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:


  • - masło lub margaryna, miękkiego: 120 gramów
    - cukier: 100 gramów
    - miód, melasa: 2 łyżki
    - mąka: 230 gramów
    - kakao: 30 gramów
    - soda oczyszczana: 1 łyżeczka
    - SKŁADNIKI NA NADZIENIE: masło lub margaryna, miękkiego: 100 gramów
    - cukier puder, przesiany: 180 gramów
    - kakao: 2 łyżeczki
    - kawa rozpuszczalna: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Kawy

Bourbonki - przepis - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło razem z cukrem ucieramy na jasną puszystą masę, następnie dodajemy golden syrup (melasę lub miód). Mąkę przesiewamy razem z kakao i sodą, dodajemy do wcześniej powstałej masy i zagniatamy do momentu, aż ciasto będzie zwarte.
    Ciasto wykładamy na papier do pieczenia ( nie będziemy musieli przenosić ciasta do blaszki, a jest to trudne ) i rozwałkowujemy na grubość ok. 5 mm. Przekładamy do blaszki i przycinamy jeśli ciasto wystaje poza nią. Pieczemy w temp. 160 C przez 20 min.
    Jeszcze ciepłe kroimy na nieduże prostokąty. Następnie zostawiamy do wystudzenia.
    Masło na nadzienie ucieramy do momentu, aż powstanie gładka masa. Następnie dodajemy przesiany cukier puder, kakao oraz kawę. Ucieramy do powstania jednolitej konsystencji. Masę przekładamy do szprycy cukierniczej lub sztywnego woreczka foliowego z lekko wyciętym rogiem.
    Na jednym ciastku robimy falę z masy i przykrywamy drugim ciastkiem, lekko dociskamy. Smacznego. Więcej na www.ilovebake.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować