Blok czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis z lamusa - na pewno się uda:)

  • 60 min

Składniki:

  • I etap:
    Składniki:
    1 kostka masła lub margaryny
    ¾ szklanki mleka
    1.5 szklanki cukru
    4 łyżki kakao
    1 cukier waniliowy

    II etap:
    Składniki:
    1 mleko w proszku
    bakalie: rodzynki, orzechy, żurawina, kawałki czekolady
    duże opakowanie kakaowych herbatników
    2 łyżki kakao
    opakowanie wiórek kokosowych

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. I etap:
    Wszystkie składniki rozpuścić i gotować około 5-7 minut.
    Następnie odstawić masę do przestudzenia.
  • 2. II etap:
    Do przestudzonej masy dodać 1 mleko w proszku i dobrze wymieszać.
    Potem dodać bakalie i kakao. Wykładać masę partiami do foremki i układać warstwami z herbatnikami. Wierzch ciasta można posypać wiórkami lub kandyzowanymi owocami.

Porady

Gotowe ciasto należy dobrze opakować i wstawić w chłodne miejsce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy