Błyskawiczna jarzynówka

5 (147 ocen)

  • 45 min

Szybka w przygotowaniu, zdrowa i pożywna zupa.

  • 45 min

Składniki:

  • -4 l bulionu (wieprzowego lub warzywnego)
    -2 marchewki
    -10 ziemniaków
    -200 g mrożonej fasolki szparagowej
    -300 g mieszanki mrożonych warzyw (marchew, kalafior, groszek, brukselka)
    -300 g śmietany 18%
    -przyprawa uniwersalna
    -pieprz
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa Dania główne

Błyskawiczna jarzynówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i marchew myjemy i obieramy. Ziemniaki kroimy w kostkę, marchew w plasterki. Wrzucamy do gotującego się bulionu. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, doprawiamy przyprawą uniwersalną i pieprzem. Gotujemy 15 minut. Po tym czasie dodajemy mrożone warzywa i gotujemy kolejne 15 minut.
  • 2. Śmietanę mieszamy z 1 łyżką wazową zupy tak aby nie było grudek. Powoli, ciągle mieszając dolewamy do garnka. Gotujemy 2 minuty. Zupę w razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować