Błyskawiczna sałatka z kurczakiem i warzywami konserwowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy na ręczniku papierowym i tniemy w kostkę. Mięso oprószamy czosnkiem, solą i pieprzem i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu. Gotowego kurczaka odstawiamy do wystygnięcia.
2.Ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę. Odsączamy je dokładnie.
3.Pora nacinamy wzdłuż na krzyż, opłukujemy go i tniemy w drobną kostkę. Przelewamy go wrzącą wodą i odcedzamy.
4.Pozostałe warzywa po kolei przecedzamy przez sito.
5.Wszystkie składniki dodajemy do dużej miski. Dokładamy majonez i dokładnie całość mieszamy. Możemy dodać sól i pieprz (do smaku), choć według mnie nie ma takiej potrzeby.
Komentarze