paczka makaronu spaghetti
dwie papryki czerwone
200 g pieczarek
300 g mięsa mielonego
słoik koncentratu pomidorowego (200g)
litr wody
dwie kostki rosołowe
łyżka soli
Spaghetti z naczynia żaroodpornego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gotują makaron tak aby był aldente.
2.W tym czasie kiedy gotuje sie makaron podsmazam mięso mielone. Ja zawsze kupuje juz przyprawione, ale mozna samemu doprawic wedlug uznania.
3.Do usmażonego mięsa dodaje pokrojoną w kostke papryke i pieczarki.
4.Odcedzam makaron. W czajniku gotuję litr wody a nastepnie rozpuszczam w nim kostki rosołowe. Przelewam do naczynia żaroodpornego.
5.Do przygotowanego bulionu wsypuję makaron oraz mięso z papryką i pieczarkami. Mieszam calość dodając koncentrat. Tak przygotowane spaghetti przykrywam pokrywką od naczynia. Danie jest gotowe juz po 15 minutach.
Komentarze