Spaghetti z naczynia żaroodpornego

0 (0 ocen)

  • 40 min

potrawa szybka, smaczna i sycąca ;)

  • 40 min

Składniki:

  • paczka makaronu spaghetti
    dwie papryki czerwone
    200 g pieczarek
    300 g mięsa mielonego
    słoik koncentratu pomidorowego (200g)
    litr wody
    dwie kostki rosołowe
    łyżka soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti z naczynia żaroodpornego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotują makaron tak aby był aldente.
  • 2. W tym czasie kiedy gotuje sie makaron podsmazam mięso mielone. Ja zawsze kupuje juz przyprawione, ale mozna samemu doprawic wedlug uznania.
  • 3. Do usmażonego mięsa dodaje pokrojoną w kostke papryke i pieczarki.
  • 4. Odcedzam makaron. W czajniku gotuję litr wody a nastepnie rozpuszczam w nim kostki rosołowe. Przelewam do naczynia żaroodpornego.
  • 5. Do przygotowanego bulionu wsypuję makaron oraz mięso z papryką i pieczarkami. Mieszam calość dodając koncentrat. Tak przygotowane spaghetti przykrywam pokrywką od naczynia. Danie jest gotowe juz po 15 minutach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować