Błyskawiczne risotto

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką. Tę pyszną potrawę gotuję dosłownie w 20 minut.

Składniki:

  • ● filet z kurczaka
    ● 2 cebule
    ● 40 dag ryżu
    ● 3 łyżki przecieru pomidorowego
    ● 1/2 szkl. bulionu grzybowego
    ● czosnek granulowany
    ● przyprawa do kurczaka
    ● pieprz
    ● sól
    ● olej do smażenia

Błyskawiczne risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy,
    kroimy w kostkę. Oprószamy
    solą, pieprzem i przyprawą.
    Smażymy na oleju.
  • 2. Ryż gotujemy na sypko.
    Cebule obieramy, kroimy
    w kostkę, podsmażamy na
    oleju. Wsypujemy ryż, jeszcze
    chwilę smażymy.
  • 3. Bulion mieszamy z przecierem,
    wlewamy do ryżu,
    dusimy. Wkładamy mięso,
    doprawiamy czosnkiem, mieszamy.
    Chwilę dusimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy