Błyskawiczny sos cebulowy

4.96 (157 ocen)

  • 15 min

Szybki, aromatyczny, gęsty i bardzo smaczny sos cebulowy. Idealny do mięs, ryżu, czy makaronu.

  • 15 min

Składniki:

  • -1 duża cebula
    -300 ml bulionu drobiowo-warzywnego (może być z kostki)
    -1 łyżeczka skrobii ziemniaczanej
    -sól i pieprz do smaku
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.96 (157 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dodatki

Błyskawiczny sos cebulowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju na rumianu. Zalewamy bulionem, zagotowujemy, gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 5 minut.
  • 2. Skrobię rozprowadzamy z odrobiną wody i energicznie mieszając wlewamy do garnka z sosem. Zagotowujemy. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować