Brownie z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W kąpieli wodnej rozpuścić masło z czekoladą i odstawić do wystygnięcia (uważać aby do miski z czekoladą nie dostała się woda, a także sprawdzić czy dno miski nie dotyka wody, ważne!).
2.W misie miksera ubić na puch jajka, dodając do nich cukier. Następnie, powolutku dolewać masę czekoladową. Gdy jajka połączą się z czekoladą, dodać przesianą mąkę z kakao, szczyptę soli i wymieszać łyżką, do połączenia składników.
3.Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Banana pokroić w plasterki, które następnie poukładać na cieście (jak się komu podoba, można ułożyć tak, aby na przewidywaną porcję brownie przypadał jeden plasterek banana, jak u mnie).
Piec w 170*C około 30 minut. Po tym czasie, niezwłocznie, wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić.
Komentarze