Brownie z kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

  • 20 min

Idealny deser dla dbających o linię. Dzieci je uwielbiają!

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
    1 szklanka wrzątku
    3 jajka
    50 ml oleju
    1/2 szklanki mleka
    1 szklanka cukru
    1/2 szklanki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 szklanki orzechów włoskich

Brownie z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę opłukać na sitku i zagotować we wrzątku z solą, zmniejszyć ogień i gotować ok. 15 min.
  • 2. Ostudzić i zmiksować z resztą składników.
  • 3. Piec w 180 stopniach przez 40-45 min aż wbity w ciasto patyczek będzie suchy.
  • 4. Wystudzić i podawać

Porady

Ciasto można przygotować z dowolnymi orzechami (np. pekan), mogą one również zostać pominięte. Cukier można zastąpić np. stewią lub ksylitolem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy