BROWNIE z MASĄ MIĘTOWĄ

0 (0 ocen)

  • 60 min

Połączenie głębokiego smaku czekolady w klejącym cieście z kremową masą miętową powodują, że można się od niego uzależnić

  • 60 min

Składniki:

  • (forma 20x30)
    ciasto:
    230 g masła
    200 g czekolady
    200 g cukru białego
    100 g cukru brązowego
    4 jajka
    85 g mąki
    1/4 szklanki kakao
    1/2 łyżeczki soli
    masa:
    115 g masła
    2 szklanki cukru pudru
    2 łyżki mleka w proszku
    1,5 ekstraktu miętowego
    3 łyżki gotowego kremu marshmallow
    zielony barwnik (opcjonalnie)
    wierzch
    200 g czekolady
    100 g masła

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Brownie z masą miętową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto:
    Masło rozpuszczamy z czekoladą, studzimy
    Białka ubijamy na sztywno i odstawiamy.
    Żółtka ucieramy z cukrem,dodajemy rozpuszczoną z masłem czekoladę, sól, mąkę i kakao. Na końcu mieszamy ciasto z białkami.
    Formę 20x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto , wstawiamy do piekarnika na 35-40 minut do 180 stopni (sprawdzamy patyczkiem- patyczek będzie mokry, ale nie powinno być na nim ciekłego ciasta)
    masa:
    Masło rozpuszczamy z cukrem, dodajemy mleko w proszku, ekstrakt miętowy i opcjonalnie barwnik,a następnie lekko studzimy. Do przestudzonej masy dodajemy krem marshmallow, odstawiamy na kilka minut,a gdy zacznie gęstnieć wylewamy na ciasto. Odstawić do lodówki na godzinę.
    wierzch:
    Czekoladę rozpuszczamy z masłem, przestudzoną masą polewamy wierzch ciasta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Mięta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować