To kolejne ciasto dla prawdziwych czekoholików.Nie jest to klasyczne brownie, Ciasto ma w swoim składzie trzy rodzaje czekolady.Jeszcze jedną modyfikacją (która temu ciastu nadaje specyficzny smak )
15 min
Składniki:
Przepis na blaszkę 18x18cm:
Po 100g czekolady białej mlecznej i gorzkiej ( lub jedna triocolada)
kostka masła
5 żółtek
20 dkg cukru ciemnego muscovado
100g mąki
Brownie z trzech rodzajów czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W rondelku topimy masło i czekolady na płynną gładką masę. Żółtka dokładnie ubijamy z cukrem i nie przerywając ubijania dodajemy mąkę i masę maślano czekoladową.I to wszystko;-) jeszcze tylko pieczemy w tem. 200 st przez ok 20-25 min w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Podajemy na ciepło lub na zimno.
Komentarze