Brownie z trzech rodzajów czekolady

4.5 (148 ocen)

  • 15 min

To kolejne ciasto dla prawdziwych czekoholików.Nie jest to klasyczne brownie, Ciasto ma w swoim składzie trzy rodzaje czekolady.Jeszcze jedną modyfikacją (która temu ciastu nadaje specyficzny smak )

  • 15 min

Składniki:

  • Przepis na blaszkę 18x18cm:
    Po 100g czekolady białej mlecznej i gorzkiej ( lub jedna triocolada)
    kostka masła
    5 żółtek
    20 dkg cukru ciemnego muscovado
    100g mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery

Brownie z trzech rodzajów czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Brownie 1. W rondelku topimy masło i czekolady na płynną gładką masę. Żółtka dokładnie ubijamy z cukrem i nie przerywając ubijania dodajemy mąkę i masę maślano czekoladową.I to wszystko;-) jeszcze tylko pieczemy w tem. 200 st przez ok 20-25 min w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Podajemy na ciepło lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować