Brownies z krówkami

4.49 (171 ocen)

  • 20 min

Przepis dostałam od przyjaciółki, która wyjechała na stałe z PL.W dzień w którym się żegnałyśmy zaprosiła mnie do siebie i podała właśnie BROWNIES! Już zawsze będzie mi się kojarzyć właśnie z nią :)

  • 20 min

Składniki:

  • 2,5 tabliczki gorzkiej czekolady
    szklanka cukru
    szklanka mąki
    150g masła
    4 łyżki kakao
    4 jajka
    łyżeczka olejku wanilinowy
    400 g krówek
Wystaw ocenę:

4.49 (171 ocen)

Brownies z krówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztapiamy na małym ogniu, dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do połączenia obu składników. Przekładamy do miski.
    Dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Miksując na najwyższych obrotach dodajemy po kolei po jednym jajku. Następnie dodajemy cukier, olejek wanilinowy i mąkę.
    Blachę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy na nią połowę masy brownie, na to rozkładamy pokrojone na kawałeczki krówki. Przykrywamy to drugą połową masy brownie. Pieczemy około 40 minut w 175°C.

Porady

Zamiast krówek można użyć masy krówkowej, jednak to nie będzie to samo! :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować