Brokuł z sosem jajeczno-czosnkowym

5 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Cieszy się ogromnym powodzeniem na każdej rodzinnej imprezie.

Składniki:

  • ● duży brokuł
    ● 2-3 pomidory
    ● czerwona papryka
    ● pęczek rzodkiewek
    ● 1/2 pęczka szczypiorku
    Sos:
    ● 4 łyżki majonezu
    ● 2 łyżki jogurtu naturalnego
    ● ząbek czosnku
    ● 2 jajka
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Brokuł z sosem jajeczno-czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła dzielimy na różyczki
    i gotujemy w osolonej wodzie. Pomidory, paprykę
    i rzodkiewki myjemy i kroimy.
    Układamy na talerzu.
  • 2. Sos: jajka gotujemy na
    twardo. Studzimy, obieramy
    i ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Dodajemy majonez,
    jogurt i przeciśnięty przez
    praskę czosnek. Dokładnie
    mieszamy. Doprawiamy do
    smaku solą i pieprzem. Wykładamy
    na środek talerza.
    Posypujemy drobno posiekanym
    szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły

Notka redakcyjna

PPWS_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować