Jest to potrawa intensywna w smaku i zapachu dzięki mieszance świeżych ziół a przy tym bardzo szybka do przygotowania i co najważniejsze bardzo smaczna.
Brokuły pod chmurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuły rozdzielić na różyczki i gotować w osolonej wodzie 4-5 minut. Wyciągnąć brokuły i w tej samej wodzie gotować makaron na,,al.Dente’’. W rondelku roztopić serki topione, dodawać wodę z gotującego się makaronu tak, aby uzyskać konsystencję gęstego sosu jednocześnie doprawiając solą, pieprzem i świeżymi ziołami. Wszystko wymieszać. Do naczynia żaroodpornego przełożyć makaron i wymieszać go z wcześniej rozdrobnionym łososiem. Całość zalewamy roztopionymi serkami. Na wierzch układamy brokuł i gdzieniegdzie pomidorki koktajlowe następnie przykrywamy plastrami sera żółtego (na krzyż). Zapiekamy 15 minut w temperaturze 180C.
Porady
Zamiast wędzonego łososia możemy użyć wędzonego boczku i będzie również pyszne.
Komentarze