Brokułowo - koperkowe racuchy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne i bardzo syte danie. Nie zawiera mięsa, mleka ani jajek - stąd jeść je mogą wszyscy. Mięsożercy, wegetarianie, weganie i alergicy.

  • 60 min

Składniki:

  • ZACZYN:
    pół szklanki ciepłej wody
    50 g drożdży świeżych
    łyżeczka cukru

    ORAZ:
    500 g mąki
    500 g różyczek brokuła
    1 duża cebula
    2 czubate łyżki posiekanego świeżego koperku
    sól, pieprz, olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Dania główne Placki

Brokułowo - koperkowe racuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy składniki na zaczyn i odstawiamy aby się spienił.
  • 2. Różyczki brokuła gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości,a następnie rozgniatamy tłuczkiem. Cebulę siekamy i szklimy na niewielkiej ilości oleju.
  • 3. Do dużej miski wsypujemy mąkę, wlewamy zaczyn oraz resztę wody. Mieszamy na jednolitą masę. Na koniec dodajemy warzywa, doprawiamy do smaku i mieszamy. Całość odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
  • 4. Łyżką nabieramy porcje ciasta i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Cebula Drożdże Koper

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować