Brokułowo-pomidorowa z fetą

5 (160 ocen)

Bardzo zdrowa i smaczna sałatka

Składniki:

  • 1 brokuł
    3 pomidory
    4 jajka
    1 opakowanie sera feta
    1/2 puszki kukurydzy
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka musztardy stołowej
    2 łyżki śmietany
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka słonecznika
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Brokułowo-pomidorowa z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł umyć, podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Jajka ugotować na twardo, ostudzone pokroić w ćwiartki. Pomidory i fetę pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy.
  • 2. Przygotowanie sosu: majonez, śmietanę, musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie mieszamy.
  • 3. W salaterce układamy kolejno warstwami: pomidory, jajka, brokuł i fetę. posypujemy kukurydzą. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem, posypujemy słonecznikiem. Wierzch dekorujemy słonecznikiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować