Brązowy kurczak

2 (1 ocen)

Pyszne pieczone mięsko z kurczaka z dodatkiem brązowego cukru , który nadaje mu ciekawy smak i kolorek

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka

    Marynata:
    2 łyżeczki brązowego cukru
    1/4 łyżeczki kolendry
    1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
    1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
    1/2 łyżeczki soli
    2 łyżki syropu klonowego
    1/3 szkl oleju
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Brązowy kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka podziel.
  • 2. Składniki marynaty dobrze ze sobą połącz. Do marynaty włóż mięso i dobrze je natrzyj. Przykryj, Odstaw do lodówki na minimum 3 godziny
  • 3. Udka wyłóż w naczyniu żaroodpornym, polej marynatą.
    Piecz w 200 ' funkcja góra-dół przez 20 min
    potem zmniejsz temperaturę do 185' i zmnień na fukcję termoobieg i piecz 40 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brązowy cukier Cukier trzcinowy Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować