Brukselka w cieście

0 (0 ocen)

  • 20 min

Sposób na dziecko oraz pyszna przekąska

  • 20 min

Składniki:

  • * ok 30 dag brukselki
    * pieprz ziołowy
    * sól
    * papryka słodka lub wędzona w proszku

    Ciasto :
    * szklanka mąki
    * jajko
    * pół szklanki zimnej wody
    * sól
    * pieprz
    * papryka


    * olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Brukselka w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselke umyć i delikatnie naciąć. Wrzucić na wrzątek dodając pieprz sól i paprykę. Gotować ok. 10 minut

    W miseczce wymieszać składniki na ciasto następnie zanurzyć brukselkę i wrzucać na głęboki olej.
    Smażyć do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować