BRUSCHETTA z TUŃCZYKIEM, OGÓRKIEM i SAŁATĄ

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bruschetta, czyli włoskie grzanki są sposobem na wykorzystanie czerstwego chleba i goszczą na stołach bardzo często pod różnymi postaciami. Oto jedna z moich propozycji!

  • 15 min

Składniki:

  • pieczywo (najlepiej żytnie lub razowe, może być czerstwe)
    100 g tuńczyka z puszki ( najlepiej w oliwie z oliwek)
    pół zielonego dużego ogórka
    pół małej cebulki
    pół marchewki
    oliwa z oliwek
    drobna sól morska
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Bruschetta z tuńczykiem, ogórkiem i sałatą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygować grzanki. Chleb pokroić na kromki i wsadzić do nagrzanek piekrnika na kilkanaście minut (można włączyć funkcje grilla).

  • 2. Sałatę umyć i dokładnie osuszyć. Wymieszać ja w misce z odrobiną soli i oliwy z oliwek. Ogórki pokroić w cieńkie plasterki (według uznania ze skórka lub bez). Marchewkę pokroić julienne. Cebulę pokroić w cieniutkie piórka.
  • 3. Na goracych grzankach ułożyplasterki ogórka, a następnie kawałeczki tuńczyka i sałatę. Udekorować marchewką i cebulką.
    Buon Appetito!

Porady

Chleb można opiec na grillu lub w tosterze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerstwy chleb Rukola Tuńczyk Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Grill Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować