Brzoskwinie nadziane tuńczykiem

4.5 (190 ocen)

...zaskakująca przekąska imprezowa. Początkowo łypałam na nią podejrzliwym okiem ze względu na zestawienie smaków - ale okazała się niespodziewanie smaczna :) Mam do niej sentyment - Mąż mi ją zaserwował jeszcze za czasów studenckich... ;)

Składniki:

  • Brzoskwinie w syropie
    Dwie puszki tuńczyka w oleju
    1 cebula czerwona
    1-2 ząbki czosnku
    Płatki migdałowe
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Brzoskwinie nadziane tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie odcedzić z syropu.
    Cebulę bardzo drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę i następnie dodać to wszystko do rozdrobnionego widelcem tuńczyka.
    Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku.
    Odstawić na chwilę do lodówki.
  • 2. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni (na zdjęciu nie są prażone).

    Połówki brzoskwini nadziewać farszem z tuńczyka i posypać płatkami migdałowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Cebula Czosnek Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować