Brzoskwinie z bitą śmietaną i musli

0 (0 ocen)

  • 7 min

Szybką propozycja na smaczny deser, który nie tylko jest pyszny, ale jednocześnie "cieszy oko".Jego efekt końcowy zależy od mieszanki musli, której użyjecie, więc polecam Waszą ulubioną.

  • 7 min

Składniki:

  • 8-10 połówek brzoskwiń w syropie
    Bita śmietana:
    200 ml śmietanki 30-36%
    1 łyżka syropu z puszki brzoskwiń
    kilka kropel soku z cytryny
    cukier puder (opcjonalnie; jeśli ktoś lubi słodkie)
    Dodatkowo:
    ulubiona mieszanka musli

Brzoskwinie z bitą śmietaną i musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1hxfdlk 1. Kremówkę - opcjonalnie z odrobiną pudru ubić na sztywno, a na końcu delikatnie wmieszać sok z cytryny i puszki brzoskwiń.
  • image-1vjy6t9 2. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i ułożyć na płaskich spodkach/talerzykach.
    Każdą połówkę wypełnić bitą śmietana i posypać musli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy