Brzoskwiniowa słodycz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt : Białka ubij na puch ze szczyptą sody oraz cukrem. Żółtka zmiksuj i dodaj do ubitych białek. Pozostałe wszystkie suche składniki przesiej przez sito i połącz z masą jajeczną. Wymieszaj ręcznie łyżką.Piec 45min. w 170C. Wystudź.Tortownica 30. Po upieczeniu przetnij biszkopt na pół oraz nasącz sokiem brzoskwiniowym.
2.Masa brzoskwiniowa: W połowie szkl. soku rozrób budyń dodając cukier-zmiksuj. Pozostały sok zagotuj. Do gotującego wlej masę budyniową-ugotuj budyń. Pozostaw do ostudzenia. Następnie dodaj margarynę-zmiksuj.
3.Brzoskwinie pokrój w kawałki. Dodaj do masy brzoskwiniowej. Gotową masę wyłóż na biszkopt. Przykryj drugą częścią biszkopta.
4.Pianka wiśniowa:
Śnieżkę ubij wg przepisu na opakowaniu. Galaretkę rozpuść w niecałej szklance gorącej wody. Odstaw do lekkego stężenia. Wlej do śnieżki-zmiksuj. Wyłóż na drugą część biszkopta. Posyp kolorową posypką-udekoruj brzoskwiniami.
Komentarze