Brzoskwiniowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: jajka posolić, ubić z cukrem na puszystą masę robotem, dodać ocet, wymieszać. Mąki połączyć z proszkiem do pieczenia, dodawać porcjami do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Wylać do natłuszczonej formy, piec 30 minut w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu biszkopt przekroić na pół, lekko nasączyć sokiem brzoskwiniowym.
Budynie ugotować na 1/2 l mleka bez cukru. Do gorącego budyniu dodać proszek galaretek i zmiksowane brzoskwinie z 1 puszki. Dokładnie całość zmiksować robotem, przestudzić. 3/4 kremu rozsmarować na ciasto, przykryć drugą połową. Na wierzch rozsmarować pozostały krem, ułożyć pokrojone brzoskwinie, zalać 3 tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na 6 godzin.
Komentarze