Bucatini z boczkiem, pomidorami i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Postanowiłam zaprosić dziś wiosnę do kuchni i na stole zagości zdrowy, pyszny i zielony szpinak w jakże doborowym towarzystwie aromatycznych suszonych na słońcu pomidorów, lekko słonego wędzonego boczku i ugotowanego al dente makaronu - pyszotka :)

  • 15 min

Składniki:

  • 400 gram makaronu bucatini
    200 gram wędzonego boczku
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    5 suszonych pomidorów
    150 gram liści świeżego szpinaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bucatini z boczkiem, pomidorami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami producenta. W międzyczasie boczek kroimy w kostkę i podsmażamy go na patelni około minut. Po tym czasie dodajemy do lekko wytopionego i podsmażonego boczku pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany drobno czosnek – smażymy 2 minuty. Suszone pomidory kroimy w paski i przekładamy je na patelnie. Szpinak myjemy, osuszamy i lekko siekamy. Tak przygotowany przekładamy na patelnie. Sos przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy odcedzony makaron, mieszamy i serwujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować