Budyń jaglany z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wegański budyń jaglany z żurawiną- dla małych i dla dużych. Jest pyszny, kremowy i przede wszystkim zdrowy!

  • 30 min

Składniki:


  • -40g kaszy jaglanej
    -garść suszonej żurawiny
    -łyżeczka ksylitolu lub miodu
    -łyżka soku z cytryny
    -szczypta imbiru
    -kilka plasterków banana
    -woda do uzyskania odpowiedniej konsystencji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyń jaglany z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -suchą kaszę jaglaną prażymy w suchym garnuszku przez klka minut na minimalnym oganiu. Następnie płuczemy pod zimną wodą. Wkładamy spowrotem do garnka i zalewamy wrzątkiem (tak aby ją tylko przykryć). Gotujemy około 10-15min, odstawiamy aby do siebie "doszła" i studzimy
    -Kaszę, żurawinę, imbir, ksylitol/miód oraz sok z cytryny blendujemy do uzyskania gęstego kremu
    -na wierzchu układamy plasterki banana oraz odrobinę żurawiny
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować