budyniowa kruszonka ze śliwkami....

0 (0 ocen)

  • Łatwy

pysznie wilgotna, budyniowo śliwkowe w kakaowej kruszonce ciasto.....SMACZNEGO!!!!

  • Łatwy

Składniki:


  • - masło zimne: 15 dekagramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - cukier: 0.5 szklanki
    - cukier waniliowy mały: 1 opakowanie
    - mąka pszenna: 2 szklanki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - budyń czekoladowy bez cukru: 1 opakowanie
    - śliwki bez pestek: 0.5 kilograma
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Szarlotka Kruche ciasto Desery

Budyniowa kruszonka ze śliwkami.... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etapy przygotowania 1. ** w takiej wersji kruszonkę z dodatkiem budyniu zrobiłam pierwszy raz i powiem nieskromnie, że wyszła smaczna....

    ** nożem posiekać w misce mąkę, masło, jajko, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia

    ** pod koniec wsypać budyń czekoladowy- używam niemiecki, gdyż jest mocniej kakaowy i jeszcze posiekać do kruszonki

    ** śliwki umyć i wypestkować


    ** tortownica /20cm/ z pergaminem, na dno wsypać większą połowę kruszonki i dać gęsto na wierzch śliwek

    ** posypać resztą kruszonki

    ** włożyć do nagrzanego prodiża i piec około 40 minut - inne piecyki nagrzane 200C i 40 minut

    ** ostudzone posypać pudrem cukrem

    ** można dodać odmrożone śliwki lub inne sezonowe owoce jakie masz
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować