Budyniowa pychota - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1 warstwa- łyżkę kakao, cynamon, miód, 2 jajka, szklankę mleka, szklankę cukru, 2 szklanki mąki i olej razem wymieszać i upiec.
2 warstwa- margarynę, szklankę cukru, wodę i 2 łyżki kakao razem zagotować i ostudzić. Następnie dodać 2 szklanki mąki, 3 jaja oraz 2 łyżki proszku do pieczenia. Wszystko wymieszać i upiec.
3 warstwa- szklankę cukru, szklankę mąki, jajko, pół porcji wiórek kokosowych i szklankę mleka razem wymieszać upiec.
2.
Budyń przygotowujemy tak jak jest z tyłu opakowania. Białą czekoladę wkładamy do rondla, dodajemy 5 łyżek wody i rozpuszczamy. Banany kroimy.
3.Pierwszą warstwę kładziemy na talerz. Budyń dzielimy na 2 części, jedną częścią polewamy 1 warstwę ciasta i wkładamy garść bananów. Kładziemy na ciasto 2 warstwę i polewamy ją 2 częścią budyniu i znowu wkładamy garść bananów. Następnie kładziemy na ciasto 3 warstwę. Polewamy ją rozpuszczoną czekoladą, ozdabiamy resztą bananów i posypujemy resztą wiórek kokosowych. Ciasto ozdabiamy kwiatkami.
Komentarze