Budyniowo - kakaowe cudo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.3/4 szklanki mleka wymieszać z budyniem i mąką. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego mleka wlać mieszankę i ugotować gęsty budyń. Odstawić do wystygnięcia.
2.Pokruszyć herbatniki, dodać masło, cukier i kakao. wymieszać. Dodać tyle mleka, aby masa była odpowiednia. Wystudzony budyń miksować z margaryną lub masłem dodając po łyżce aż do otrzymania puszystej masy. Krem wstawić do lodówki.
3.Na talerzykach formować okrągłe spody z masy z herbatników o wysokości ok. 2 cm, a na nie nakładać krem za pomocą szprycy. Posypać kakao.
Porady
Można podać z truskawkami maczanymi w karmelu i obtaczanymi w zmielonych orzechach i migdałach.
Komentarze