BUDYNIOWE MINISERNICZKI Z RICOTTY

4.5 (167 ocen)

  • 20 min

Koniecznie je zróbcie, bo są bajecznie pyszne! Świetne placuszki, które pokochają dzieci, a przygotujecie je w 15 minut.Proponuję od razu podwoić porcję, bo znikną natychmiast :)

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na ok. 15 sztuk:
    250 g. serka ricotta
    40 g. budyniu śmietankowego bez cukru (może być inny smak) - w proszku
    1-1,5 łyżki cukru pudru (wg smaku)
    2 łyżki mąki pszennej (tyle, ile się na łyżkę weźmie, nie czubate)
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyniowe miniserniczki z ricotty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0obae0t 1. Serek przekładam do miski, dodaję cukier i budyń, dokładnie mieszam łyżką by nie było grudek. Następnie dosypuję mąkę i znowu mieszam. Ciasto powinno być na tyle gęste, by dało się w nim ustawić łyżkę :) Rozgrzewam olej na patelni i za pomocą dwóch łyżeczek wykładam małe porcje ciasta. Smażę je na rumiano, przewracając by się równomiernie usmażyły. Po usmażeniu placuszki na chwilę przekładam na papierowy ręcznik, by odsączyć nadmiar tłuszczu. Można przed podaniem oprószyć je cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować