Budyniowe placuszki z bananami

5 (199 ocen)

  • 5 min

Pyszne i aromatyczne placuszki dla każdego.

  • 5 min

Składniki:

  • Na osiem placuszków:
    1 szklanka mleka
    około 1,5 szkl mąki pszennej
    1 jajo
    2 budynie waniliowe lub śmietankowe
    cukier
    2 banany
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyniowe placuszki z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, mąkę, jajko i budynie mieszamy razem. Jeśli budynie są niesłodzone dodajemy 5-6 łyżek cukru, jeśli zawierają w sobie cukier, wystarczą 2-3 łyżki. Ciasto ma być gęste, ale lekko lejące. Banana obieramy ze skórki, kroimy w talarki i wrzucamy do masy. Wymieszać wszystko razem. Smażyć nieduże placuszki z obu stron na złoto-brązowy kolor. U mnie na patelni smażyłam po dwa placuszki. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować