Bułeczki Twarogowe na orkiszu

0 (0 ocen)

  • 25 min

Dzisiaj, coś mega smakowitego na śniadanie ! Na stół wkraczają bułeczki twarogowe na orkiszu !Łatwe w przyrządzeniu, genialne w smaku a co najważniejsze zawsze "wychodzą".

  • 25 min

Składniki:

  • -80 g chudego twarogu 0-0,5 % tł "Klinek"(Biedronka),
    -100 g mąki orkiszowej "Melvit" ,
    -60 g kurzego jajka (1 całe jajko rozmiar "L"),
    -6 g rodzynek (do powbijania na wierzch bułek),
    -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
    -szczypta cynamonu do smaku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki Desery

Bułeczki twarogowe na orkiszu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nastawiamy piekarnik na 200 stopni (opiekanie dolne).
  • 2. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cynamonem.
  • 3. Jajko ucieramy z twarogiem (najlepiej się tutaj sprawuje widelec).
  • 4. Do mieszanki jajka i twarogu, powoli dosypujemy mąkę (z cynamonem i proszkiem do pieczenia)- ciągle wyrabiając ciasto do uzyskania gładkiej masy.
  • 5. Formujemy małe bułeczki i przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • 6. Sporządzane dzieło pieczemy przez 15-25 minut (w zależności od mocy piekarnika)
  • 7. Wykładamy na drewnianą deskę, czekamy do ostygnięcia i GOTOWE ! SMACZNEGO !

Porady

Wartość odżywcza na 100 g gotowego produktu: Kcl: 204 Białka: 15,2 g Węglowodany: 26,8 g Tłuszcze: 3,2 g Zapraszam na mojego dietetycznego bloga kulinarnego : https://pasjajedzenieszczescie.wordpress.com/

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować