Bułeczki czosnkowe

4.5 (168 ocen)

  • 40 min

świetne na śniadanie jak również na grilla

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    400 g mąki
    1,5 łyżki cukru
    1,5 łyżeczki soli
    10 g świeżych drożdży
    1 szklanka mleka
    30 g roztopionego masła
    jajko

    Nadzienie:
    60 g miękkiego masła
    4 ząbki czosnku
    2 łyżeczki pietruszki(lub dowolnych ziół)
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki

Bułeczki czosnkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki usypać krater,po wlaniu do niego mleka z cukrem pokruszyć drożdże. Gdy urosną ciasto zarobić z resztą składników i odstawić,aż porządnie urośnie.Podzielić na 12 części i uformować kulki. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia.Nacinać na środku i smarować nadzieniem.Całość posmarować jajkiem.Piec 15 minut w 180 stopniach.Smacznego!

Porady

idealnie smakuja jeszcze ciepłe

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować