Bułeczki na ciepło, czyli domowe zapiekanki

4.5 (163 ocen)

  • 15 min

Domowe zapiekanki, czyli pomysł na smaczną kolację. Takie domowe zapiekaneczki można przygotować z ulubionymi dodatkami. Smakują zarówno dorosłym jak i dzieciom. Miękkie i chrupiące w ustach się rozpływające, z ciągnącym serkiem...

  • 15 min

Składniki:

  • 6 bułek np. kajzerki
    masło
    12 plasterków szynki
    3 jajka
    2 pomidory
    1 cebula
    1 ogórek
    szczypiorek
    12 plasterków sera żółtego


Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Bułki Przystawki

Bułeczki na ciepło, czyli domowe zapiekanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Bułki kroimy na pół i smarujemy masłem. Na każdą bułkę nakładamy plasterek szynki a następnie dodatki - plasterek cebuli, jajka, pomidora, oraz ogórka i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Na wierzch układamy plasterek sera żółtego. Tak przygotowane bułeczki układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy ok 10-15 min, w temp. 175'C, aż ser się rozpuści, a bułeczki będą ciepłe i chrupiące. Smacznego !!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować