Bułeczki pizza dla wszystkich tych których tradycyjna pizza się znudziła.Niezwykle puszyste i miękkie nadziane złocistą kukurydzą , pomidorami, salami i ciągnącym się serem.
Bułeczki pizza - niezwykle puszyste i miękkie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Przygotowanie : Do miski wsyp mąkę , suche drożdże i sól, wymieszaj. Dodaj ciepłą wodę, olej i jajko, połącz dokładnie składniki. Wysyp ciasto na stolnicę i dokładnie wyrób ciasto. Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na 30 minut. Złocistą kukurydzę Bonudelle odsącz z zalewy, salami pokój na kosteczkę. Podziel ciasto na części, rozwałkuj i na środku połóż kukurydzę, salami, żółty ser i łyżkę pomidorów. Uformuj bułeczki. Ułóż bułeczki obok siebie w odstępach. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp przyprawą do pizzy. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut aż bułeczki się ze złocą.
Komentarze