Bulgur z pomidorami

4.5 (190 ocen)

Ten przepis jest jednym z moich ulubionych. Bulgur z pomidorami. Pyszny! Zróbcie koniecznie

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy bulgur
    ok1 i 3/4 szklanki bulionu lub wody
    2 dojrzałe pomidory
    1 cebula
    sól, chili
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bulgur z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry. Cebulę pokroić w kostkę. Pomidory pokroić na małe kawałki i i podsmażyć je razem z cebulą na odrobinie oliwy w dużym rondlu.
  • 2. Po kilku minutach, dodać opłukaną wcześniej kaszę.
    Mieszać przez trzy lub cztery minuty.
  • 3. Wlać do garnka bulion (1 i 1/2 szklanki, resztę zostawić do dolania) dobrze wymieszać.
    W tym momencie.Można też dodać kilka płatków chili lub chili w proszku
  • 4. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i przykryć garnek pokrywką
    Gotowanie bulguru trwa około 10 minut . Trzeba go gotować tak długo, aż płyn odparuje, (jeżeli nadal jest twardy płyn uzupełniamy) a następnie odstawić na około 5 minut. W trakcie gotowania mieszać co jakiś czas aby nie przywarł do dna garnka. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kasza bulgur Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Turecka

Podobne przepisy

To może cię zainteresować