Bułka z pieczarkami

5 (1 ocen)

Idealna na kolację w gronie znajomych

Składniki:

  • - 3 bagietki ( takiej wielkości jak na zdjęciu)
    - 80 dkg pieczarek
    - 3 cebulę
    - sól, pieprz
    - łyżka posiekanego koperku lub pietruszki
    - olej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Bułka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkom odkroić "boki", wyjąć miękki środek, by została sama skórka. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, mieszając smażyć aż zmięknie. Przełożyć do miseczki, na patelnię dodać troszkę oleju, rozgrzać i podsmażyć pieczarki. Smażyć aż do odparowania całkowicie wody.Usmażone grzyby zmieszać z cebulą, posiekanym koperkiem lub pietruszką, doprawić solą i pieprzem. Farszem napełnić wydrążone bułki i włożyć do rozgrzanego piekarnika do temp. 180st i piec około 3-5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować